KAKO DO NAS?


Smokvica je malo mjesto na južnom djelu otoka Paga. Smještena uz samo more. Na otok Pag može se doći iz dva smjera. Trajektnom linijom Prizna – Žigljen ili Paškim mostom na južnoj strani otoka.
1) AUTOMOBILOM
Iz smjera Zagreba, potrebno je izaći s autoceste Zagreb-Split kod čvora Žuta Lokva i zatim ići dalje preko Senja do trajekta Prizna-Žigljen. Na paškoj strani autom nastaviti u smjeru grada Paga glavnom cestom otoka (oznake 106). U gradu Pagu nastaviti kretanje prema Paškom mostu, te nakon mjesta Stara Vas, skrenuti desno u smjeru Smokvice i Vlašića. Nakon nekoliko kilometara vožnje po lokalnoj cesti (oznake 6005), pred mjestom Vlašići, na prvom raskrižju skrenite desno u smjeru Smokvice.
Na otok se s južne strane može stići i preko Paškog mosta. Odmah nakon mjesta Dinjiška, na otoku Pagu, nalazi se skretanje ulijevo, prema naseljima Vlašići i Smokvica. Nakon nekoliko kilometara vožnje po lokalnoj cesti (oznake 6005), pred mjestom Vlašići, na prvom raskrižju skrenite desno u smjeru Smokvice.
Iz smjera Rijeke putuje se Jadranskom magistralom. Ponovno je veza s otokom trajekt Prizna – Žigljen, a s južne strane može se doći i Paškim mostom.
Iz smjera Splita putuje se autocestom do izlaza Posedarje, a zatim preko Paškog mosta.
2) BRODOM
Tijekom ljeta (30. svibanj - 30. rujan) trajekti Jadrolinije na liniji Prizna – Žigljen plove danonoćno, a u ostalom dijelu godine plove 13 puta dnevno u oba smjera (od 5:30 do 22:30 sati).
Iz središnje i južne Italije može se stići trajektom koji vozi na relaciji Ancona – Zadar tokom cijele godine, pa zatim dalje preko Paškog mosta do Smokvice.
Svakodnevna je i brza katamaranska linija koja povezuje Novalju s Rijekom, Rabom i Lošinjem, a ljeti i s Ilovikom, Suskom i Silbom.
Talijanska kompanija SNAV tijekom ljeta održava brzu katamaransku vezu između Italije i Zadra. Zadar je udaljen od Smokvice samo 47 km i česte su dnevne autobusne linije koje povezuju Zadar sa otokom Pagom.
Rapska plovidba brodicom povezuje tijekom cijele godine Lun i Jakišnicu nedaleko Novalje s gradom Rabom na otoku Rabu, što je posebno pogodno za jednodnevne izlete do susjednog otoka.
3) AUTOBUSOM
Sva veća mjesta na otoku Pagu povezana su brojnim autobusnim linijama sa gotovo svim krajevima Hrvatske (Zagreb, Rijeka, Zadar, Split, Varaždin, Osijek...). Mjesto Smokvica povezano je autobusnim prometom sa ostalim dijelovima otoka, a linija se vozi, minibusom, tri puta dnevno.
4) AVIONOM
Najbliža međunarodna zračna luka je zračna luka Zadar u Zemuniku, a udaljena je od Smokvice svega 47 km. Zadarska zračna luka povezana je sa mnogim europskim gradovima, a preko Zagrebačke zračne luke i s ostalim većim europskim gradovima.

KORISNI LINKOVI:

Hrvatski autoklub (stanje na cestama):     www.hak.hr
Trajektna luka:                                       www.jadrolinija.hr
Talijanska kompanija SNAV:                     www.snav.it
Rapska plovidba:                                    www.rapska-plovidba.hr

Autobusni kolodvor Zagreb:                        www.akz.hr
Autotrans Rijeka:                                       www.autotrans.hr
Autobusni promet Varaždin:                        www.ap.hr
Zračna luka Zadar:                                    www.zadar-airport.hr

UDALJENOSTI OD APARTMANA
Plaža 60 m Autobusna stanica 150 m
Trgovina 2 km Zrakoplovna luka Zadar 47 km
Restoran 2 km Banka / bankomat 5 km
Caffe bar 2 km Pošta 5 km
Ljekarna 5 km Mjenjačnica 5 km
Hitna pomoć 18 km Benzinska postaja 18 km
Stomatolog 18 km Turistički ured 2 km